از مهمترین قسمتهای تشکیل دهندهی هر کفش، زیرهی آن است. زیره، بخش بیرونی کفش است که با سطح زمین در تماس است و از آسیب رسیدن به پاها محافظت میکند و در عین حال سبب دوام بیشتر کفش میشود.
زیره از قسمتهای بسیار مهم در دوام کفش است و اگر قرار باشد برند شما، یکی از برندهای برجسته، خوب و باکیفیت شناخته شود و ماندگاری و دوام داشته باشد، سفارش میکنیم این قسمت را با دقت بسیاری فرا بگیرید، چون بسیاری از مشتریان از این موضوع ناراحتاند که زیرهی کفش، پس از مدتی کنده میشود.
طراحی برخی از زیرهی کفشها به اندازهای زیباست که دلیلی برای خرید آن میشود. ممکن است بپرسید زیرهی کفشها چه تفاوتی دارند؟ باید بدانید هر زیره، کاربرد خاص خود را دارد.
بسیار ی می پندارند این مرحله، فقط چسب زدن است، در حالی که هرگز این گونه نیست.
اینکه چگونه چسب بزنید، کجا چسب بزنید، پیش از چسب زدن چه مراحلی انجام شود و بهطوردقیق چه فرایندهایی به ترتیب انجام پذیرد که یک صندل از دوام خوبی برخوردار شود و کفی از آن جدا نشود، به این قسمت مربوط است.
چرا این مرحله مهم است؟
اگر قرار است که صندل تولیدیتان قوی باشد، و این مرحله را درست فرا نگیرید، هر اندازه هم که مدل زیبایی را برگزینید و کارکشی را خوب انجام دهید، صندل در پای مشتری، بسیار زود آسیب میبیند و سبب میشود هزینه ی دریافتی برای شما برکت نکند و آن مشتری، هرگز دوباره از شما چیزی نمی خرد.
اما اگر این قسمت را خوب انجام دهید و دوام کار را بیفزایید، سبب میشود که مشتری بارها و بارها از شما خرید کند. پس هنرجو باید این مرحله را نه فقط در تولید صندل، بلکه برای فروشهای دوباره، نکاتش را بیاموزد و رعایت کند.
زیرههای گوناگون لمهای مختلفی برای چسباندن دارد. اینکه زیره به چه شکلی باشد، طبی یا پلاستیکی باشد و در کل چه جنسی داشته باشد، استانداردهای گوناگونی وجود دارد.
انتخاب زیرهی استاندارد
یکی از دلایل خستگی فرد هنگام پا کردنِ یک صندل و راه رفتن، زیرهی غیراستاندارد و نامناسب آن است. هرچند رویهی صندل سبک و باکیفیت و مناسب باشد، هنگامی که زیره نامناسب، سنگین و کیفیتش کم باشد، فرد از راه رفتن، احساس خوبی نخواهد داشت.
زیرهی مناسب و استاندارد صندل باید ضخامت کافی، دست کم یک سانتی متر داشته باشد. لژ یا زیرهی با ضخامت کافی، سبب میشود فشار ناشی از برخورد پا به زمین، کمتر احساس شود.
انعطاف کافی زیره، میزان فشردگی، تراکم و جنس آن نیز از ویژگیهایی است که صندل را به پاافزاری خوب و مناسب و یا نامناسب و غیراستاندارد تبدیل میکند.
انواع زیره:
۱- زیرهی کفش PU
۲- زیرهی کفش TPU
۳- زیرهی کفش EVA
۴- زیرهی کفش PVC
۵- زیرهی کفش لاستیکی
۶- زیرهی کفش ترمو
۷- زیرهی کفش چرم
زیرهی کفش PVC
زیرههای جنس پی وی سی، به زیرهی پلاستیکی هم معروفند و کم قیمت و مقرون به صرفه هستند.
زیرهی کفش لاستیکی
این زیرهها وزن بیشتری نسبت به انواع زیره دارند و از استحکام و مقاومت بسیاری برخوردارند و از آنها برای کفشهای راحتی استفاده نمیشود، اما یکی از گزینههای مناسب برای استفاده در کفش کوهنوردی و سربازی میباشند. کفشهای این چنینی ممکن است در هنگام راه رفتن در سطوح صاف، صدا تولید کنند.
زیرهی کفش ترمو
این نوع زیره، عایق حرارت و مناسب استفاده در فصول گرم و سرد میباشد. از سویی، مقاومت بسیار زیادی دربرابر لغزش، سایش و شکستن دارد.
زیرهی کفش چرم
این زیرهها افزون بر اینکه مقاومت بسیاری دارند، ظاهر زیبایی به کفش میبخشند. از این رو، از این نوع بیشتر برای کفشهای چرمی شیک و مجلسی به کار میروند.
بهترین زیرهی کفش کدام است؟
البته نمیتوان گفت کدام یک از انواع گفته شده، بهترین است و هر کدام میتوانند در شرایطی گوناگون، بهترین باشند. نوع کفش و نوع فعالیتی که با آن انجام میشود، در این باره تعیینکننده خواهد بود.
برای مثال، زیره ای که برای صندلهای مجلسی فوق العاده است، برای یک صندل راحتی، بسیار نامناسب میباشد، اما بهطور کلی میتوان گفت بهترین زیرهی صندل، ویژگیهای زیر را دارد:
- زیبایی ظاهری از ویژگیهایی است که در نگاه اول، مشتری را برمی انگیزد. بنابراین شکل آن باید بهطور کامل با طرح و مدل کفش، متناسب باشد.
- مقاومت بسیاری دربرابر سایش و شکستن داشته باشد. به عبارت دیگر، باید از بهترین مواد اولیه در تولید آن استفاده شود.
- عایق خوبی برای حرارت باشد.
- از ساختار فیزیکی اصولی و استاندارد برخوردار باشد تا سبب راحتی صندل و حفظ سلامت پاها شود.
- از ضریب اصطکاک قابل قبولی برخوردار باشد. به عبارت دیگر لیز نباشد و دربرابر لغزندگی، مقاوم باشد.
- با توجه شرایطی که استفاده میشود، از مقاومت کافی برخوردار باشد. برای مثال، نوعی که برای صندلهای صنعتی در نظر گرفته میشود باید دربرابر مواد شیمیایی خاص، از خود مقاومت نشان دهد و مانع نفوذ آن مواد شود.
- مقرون به صرفه باشد. این صرفا به معنای ارزان قیمت بودن نیست، بلکه مقصود، تناسب قیمت و طول عمر صندل است.
در این دوره می کوشیم تا انواع و اقسام زیرهها را به روشهای گوناگون آموزش دهیم تا هنرجو بداند که اگر صندلش ساده باشد، یا پاشنهدار، چگونه باید چسب کاری کند و به چه نکاتی دقت داشته باشد تا بتواند صندل بادوامی را تولید کند و به مشتری بسپارد.